1 Yıl Parça Garantili Servis İmkanı İstanbul Klima Servisi Klima tamir servisi, klima bakımı, onarımı, arızaları, şikayetleri, montajı . 7/24 SERVİS İstanbul Geneli Teknik Servis Klima Bakım ve Tamir Uzman Kadro Profesyonel Ekip

İletişim Bilgileri

Klimalar Hakkında

Herkesin Bilmesi Gereken Bilgiler
Düşük ısıda ne tür çamaşırlar yıkayabilirim? Hangi çamaşırları yüksek ısıda yıkamalıyım?
Giysilerinizde bulunan etiketler, yıkanabilecekleri en yüksek sıcaklığı gösterir. Giysiler, etiketlerinde belirtilenden daha düşük ısılarda yıkanabilir; ancak daha yüksek ısıda yıkanmaları, yıpranmalarına ve çekmelerine yani küçülmelerine neden olabilir. Yün, ipek, dantel giysiler, parlak ve koyu renkli kumaşlar, kotlar ve hafif kirli çamaşırlar, düşük ısıda yıkanmaya uygundur. İç çamaşırı, nevresim, havlu ve zorlu kirlerin bulunduğu giysileri, yıkama talimatlarını göz önünde bulundurarak yüksek ısılarda yıkayabilirsiniz.

Çamaşır makinenizi sürekli düşük sıcaklıklarda çalıştırmanız önerilmez. Ancak enerji tasarrufu için az kirli, hassas ve koyu renkli çamaşırlarınızı yıkarken düşük sıcaklıkları tercih edebilirsiniz.

Çamaşır makinemin daha uzun ömürlü olması için ne yapmalıyım?
Çamaşır makinenizden uzun yıllar boyunca yüksek performans almak için doğru kullanmaya, temizliğine ve düzenli bakım yaptırmaya özen göstermelisiniz.

Çamaşır makinenizin uzun ömürlü olması için kapasitesinin üzerinde çamaşır yüklememek de önemlidir. Makinenizi kapasitesinin üstünde yükle doldurmak, çamaşırların tamburda gerektiği gibi dönmesini engeller. Bu durum, çamaşır makinenizin motoruna ve diğer hareketli parçalara fazladan yük bindirerek arızalara neden olabilir.

Daha uzun ömürlü bir çamaşır makinesi için temizliğe de önem vermelisiniz. Deterjan kalıntıları ve biriken kirler, su akışını engelleyerek makinenizin iç aksamına zarar verebilir. Bu nedenle kapak lastiği, deterjan haznesi, pompa filtresi, tahliye hortumu ve su borusu filtrelerini düzenli olarak temizlemelisiniz.

Ayrıca yetkili bir servise düzenli bakım yaptırmak ve küçük arızaları büyümeden tamir ettirmek de çamaşır makinenizin ömrünü uzatır.
 
Çamaşır makinem yürüyor ya da anormal bir şekilde sarsılıyor. Sorun ne olabilir ve nasıl çözebilirim?
Yıkama sırasındaki aşırı sarsıntı ve hareketlenme, çamaşır makinenizde performans düşüklüğüne ve arızalara yol açabilir. Oluşan sarsıntı ya da hareketlenmelerin birkaç nedeni olabilir.

Çamaşır makinenizi kapasitesinin üzerinde doldurmak, bu sorunun nedenlerinden biridir. Bu nedenle kapasitenin üzerinde çamaşır yıkamamaya özen göstermelisiniz. Ayrıca havlu ya da nevresim gibi ağır parçaları tek başına yıkamamalısınız. Bir parça çamaşır daha ekleyerek daha dengeli bir yıkama elde edebilirsiniz. Özellikle sıkma sırasında yüksek hızda dönen tamburdaki dengesizlik ya da aşırı yük, makinenizin titremesine neden olabilir.

Sarsıntı ya da yürümenin bir diğer sebebi, makinenin dengeli durmaması olabilir. Makinenizi yerleştirdiğiniz yerin engebeli olması ya da çamaşır makinenizin ayak ayarının doğru yapılmamış olması denge kaybına yol açabilir. Bir su terazisi yardımıyla makinenizin dengeli durduğundan emin olabilirsiniz. Ayak ayarını yaparak ya da makinenizin yerini değiştirerek dengeyi sağlayabilir ve titremenin önüne geçebilirsiniz.
Yıkama işlemi tamamlanmasına rağmen makineden çıkardığım çamaşırlarda deterjan kalıntıları oluyor. Sorun ne olabilir ve nasıl çözebilirim?
 
Çamaşır makinesi kapasitesinden fazla doldurulduğunda tamburdaki su her yere eşit olarak dağılamayabilir. Deterjan gerekli miktarda suyla karışmadığında tamamen çözünemez ve giysilerinizin üzerinde kalıntılar bırakabilir. Çamaşır makinenizin kullanım kılavuzundaki yönlendirmeleri takip ederek her program için ideal çamaşır yıkama miktarını öğrenebilirsiniz.

Çamaşırlarda deterjan kalıntısı kalmasının ana sebeplerinden bir diğeri de gereğinden fazla deterjan kullanılmasıdır. Makinenizin kullanma kılavuzunu inceleyerek çamaşırın cinsi ve kirlilik derecesine göre kullanmanız gereken deterjan miktarını öğrenebilirsiniz.

Düşük su basıncı da yıkama sonrasında çamaşırlarınızda oluşan deterjan kalıntılarının nedeni olabilir. Düşük su basıncı, deterjanın tamamının tambura iletilmesini engelleyebilir ve durulama sırasında kalan deterjanın yumuşatıcı ile karışması nedeniyle giysilerinizde deterjan kalıntıları kalabilir. Bu durumda şebeke suyunun doğru basınçta olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Bunun için musluğun altına 15 litre kapasiteli bir yer kovası koymalı ve suyu sonuna kadar açmalısınız. Kova, iki dakikadan daha uzun sürede doluyorsa su basıncı düşük demektir.

Deterjan kalıntılarının kalmasının son sebebi, yıkama sırasında ihtiyaç olmayan bir bölmeye deterjan koymanız olabilir. Çamaşır makinelerinde deterjan haznesi üç bölümden oluşur. Bu bölümlerin ikisi deterjan (ön yıkama ve yıkama), diğeriyse yumuşatıcı içindir. İki deterjan bölmesini de dolduruyor ancak ön yıkaması olmayan bir program tercih ediyorsanız makineniz yıkama sırasında sadece bir bölmedeki deterjanı kullandığından diğer bölmedeki deterjan, durulama sırasında yumuşatıcıya karışabilir ve bu durum, giysilerinizde deterjan kalıntıları oluşmasına neden olabilir. Çamaşır makinenizin kullanım kılavuzunu inceleyerek tercih ettiğiniz programın özelliklerini ve kullanmanız gereken deterjan miktarını öğrenebilirsiniz.
 
Çamaşır makinesindeki kötü kokuları nasıl önleyebilirim?
Deterjan ve yumuşatıcılar yüksek ısıda daha iyi çözünen kimyasallardır. Yıkama işlemini daima düşük ısılarda yapıyorsanız temizleyiciler tamamen çözünemiyor ve deterjan ya da yumuşatıcı haznesinde kalıntı bırakıyor olabilir. Biriken bu kalıntılar ise zamanla küf ve bakteri oluşumuna neden olarak istenmeyen kokular yaratabilir. Deterjan kalıntılarını temizlemek için hazneyi yerinden çıkararak ılık suyla elinizde yıkayabilirsiniz. Ayrıca çamaşır makinenizi zaman zaman yüksek ısıda çalıştırarak kötü kokulara neden olan deterjan kalıntılarının oluşmasını da engelleyebilirsiniz.

Çamaşır makinenizdeki nem de zamanla kötü koku oluşumuna neden olabilir. Oluşabilecek kötü kokuları engellemek için yıkama işlemi bittikten sonra ıslak çamaşırlarınızı makinenin içinde uzun süre bekletmemeye özen göstermelisiniz. Ayrıca içi kuruyana kadar cihazınızın kapağını aralık bırakmak da koku oluşumunu engellemenize yardımcı olur.

Çamaşır makinesi pompa filtresi ya da kalıntı filtresi nasıl temizlenir?
Atık ya da pompa filtresi, giysilerinizden düşen bozuk para, düğme, çakmak gibi yabancı maddelerin ve kir kalıntılarının pompa motoruna ulaşmasını önleyen parçadır. Makinenizin performansının düşmemesi için 3 ya da 4 ayda (yaklaşık 30 yıkamada) bir pompa filtresini temizlemelisiniz. Aksi takdirde filtrenin yakaladığı yabancı cisimler makinenize zarar verebilir ya da ses problemine yol açabilir. Pompa filtresini temizlemeye başlamadan önce çamaşır makinenizin fişini çekmeyi unutmamalısınız. Çamaşır makinelerinin içindeki su 90°C’ye kadar çıkabildiğinden herhangi bir kaza yaşanmaması için temizliğe başlamadan önce makinenin içindeki suyun soğuması için yeteri kadar beklediğinize de emin olmalısınız.

Pompa filtresi, çamaşır makinesinin ön yüzünde yer alan, yere yakın kapağın arkasında bulunur. Makinenizin modeline göre bu kapağın arkasında sadece pompa filtresi ya da pompa filtresiyle birlikte ince bir tahliye hortumu da bulunur. Pompa filtresinin içinde bir miktar pis su olması normaldir. Temizliğe başlamadan önce bu suyu tahliye etmelisiniz. Tahliye hortumu olan modellerde, hortumun ucundaki tıpayı açarak pis suyu boşaltabilirsiniz. Su tamamıyla boşaldıktan sonra hortumun tıpasını takmayı unutmamalısınız. Makinenizde bu hortum bulunmuyorsa filtreyi sökmeye başlamanızla pis su boşalacaktır. Bu sebeple temizlikten önce suyu akıtabileceğiniz bir kap ya da kuru bezi hazır bulundurmalısınız. Daha sonra filtreyi, üzerinde gösterilen yönde çevirerek yerinden çıkarabilir ve yıkayabilirsiniz. Parçaları doğru bir şekilde yerine yerleştirdikten sonra makinenizi kullanmaya devam edebilirsiniz.

Çamaşır makinesi kazanı nasıl temizlenir?
Çamaşır makinelerinin kazanları zaman içinde kirlenebilir. Bu, makinenizin performansını etkileyeceği gibi sağlığınız açısından da olumsuz sonuçlar doğurabilir. Kazan temizleme için özel olarak üretilmiş kazan temizleme kimyasalını yetkili servislerden temin edebilirsiniz. Çamaşır makinenizde “Kazan Temizleme Programı” bulunmuyorsa bu kimyasalı ön yıkamasız, 90°C pamuklu programında yüksüz olarak çalıştıracağınız makinenize koyarak kazanı temizleyebilirsiniz. Bu işlemde makinenizin kesinlikle çamaşırsız olarak çalıştırmalısınız. Aynı zamanda bu işlemde çamaşır makinesi için üretilmiş kireç önleyici ürünlerden de faydalanabilirsiniz.
 
Çamaşır makinesi kapak lastiği nasıl temizlenir?
Kapak lastiklerinde biriken kir ve nem, bakterilerin üremesi için uygun bir ortam oluşturur. Bu durum çamaşırlarınızın temizliğini ve sizin sağlığınızı tehdit eder. Yıkama tamamlandıktan hemen sonra lastik kısmındaki nemi ve kir kalıntılarını kuru bir bezle temizleyebilirsiniz. Kapak lastiklerinin yapısına zarar verebileceği için temizlik sırasında kimyasal maddeler kullanmamalısınız.

Çamaşır makinesinin deterjan çekmecesi nasıl temizlenir?
Çamaşır makinelerinin deterjan çekmecesinde zamanla deterjan ve yumuşatıcı kalıntıları birikebilir. Bu kalıntılar, çamaşırlarınızın temizliğini riske atarken istenmeyen koku ve bakteri oluşumuna da neden olabilir. Her 4 ya da 5 yıkamada bir, makinenizin deterjan çekmecesini temizleyerek oluşabilecek bu sorunların önüne geçebilirsiniz. Deterjan haznesinin kilitleme mandalına basarak kendinize doğru çekip yerinden çıkardıktan sonra çekmeceyi sıcak suyla yıkayabilirsiniz. Kullanılmış bir diş fırçası yardımıyla daha etkin bir temizlik sağlayabilirsiniz. Çekmece kuruduktan sonra yerine yerleştirebilirsiniz.

Çamaşır makinesi nasıl temizlenir?
Düzenli ve detaylı temizlik, çamaşır makinenizin ömrünü uzatır ve performansını artırır. Zamanla makinenizin değişik yerlerinde biriken deterjan, yumuşatıcı ve kir kalıntıları ise çamaşır makinenizden aldığınız verimi düşürür ve bakteri oluşumuna uygun bir ortam yaratır. Bu nedenle çamaşır makinenizin deterjan çekmecesini, kazanını, şebeke su giriş hortum filtresini ve pompa filtresini düzenli olarak temizlemelisiniz. Ek olarak çamaşır makinenizi ayda bir kez deterjansız ve yüksüz çalıştırarak tüm parçaların sıcak suyla temizlemesini sağlayabilirsiniz.
Sayfamızı Paylşaın